معرفی
مرکز رشد فضای اداری، آزمایشگاهی و کارگاهی همراه با خدمات حمایتی مختلف را با حداقل هزینه برای شرکتهای نوپا فراهم میکند. در واقع مراکز رشد ارائه کننده فضای فیزیکی، خدمات حمایتی و تجهیزات مشترک برای شرکتهای کارآفرین و دانش بنیان هستند و از این طریق کارآفرینان و شرکتهای کوچک را در ایجاد و توسعه مؤسسات خود یاری می نمایند. بر همین اساس، به واحدهای پذیرفته شده در دوره رشد مقدماتی مشاوره و آموزشهای لازم برای آشنایی با بازار، شناسایی گروه کاری، تثبیت ایده کاری و ایجاد هویتهای حقوقی مستقل داده میشود. سپس در مراحل بعدی، شرکتهایی که طی دوره اقامت در مرکز رشد با استفاده از امکانات این مرکز بتوانند به اهداف برنامه دست یابند و موفق به ایجاد فناوری و دانش فنی در زمینه مربوطه شوند و دستاوردهای تحقیقاتی خود را به بازار عرضه نمایند از مرکز رشد خارج شده و بصورت مستقل به فعالیت خود ادامه می دهند. مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در زمینه بسترسازی جهت رشد و شکوفایی طرحهای مرتبط با تجاری سازی دستاوردهای گیاهان دارویی و بهرهبرداری از ایدههای فناورانه در حیطه تجهیزات پزشکی فعالیت مینماید.
تعاریف
سازمان مؤسس: سازمانی است که مرکز رشد را تأسیس نموده و تأمین اعتبارات آن را از مجاری دولتی و غیز دولتی به عهده میگیرد
هسته های فناور: تیم های نوآور و صاحب ایده به شکل حقیقی با هدف رشد شرکتهای دانش بنیان در جهت کاربردی نمودن نتایج تحقیقات پژوهشی به صورت هسته فناور جذب می شوند. ضروری است هسته ها ظرف مدت ۴ الی ۶ ماه، با آموزش ها و مشاوره هایی که از مرکز رشد دریافت می نماید به شکل یک شرکت نوپا درآمده و ماهیت حقوقی خود را تثبیت کنند و آن گاه با ارائه برنامه و مدل کسب و کار خود جهت استقرار در مرکز رشد اقدام نمایند.
واحدهای فناوری: واحدهای دارای هویت حقوقی مستقل از مرکز رشد بوده که با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی در زمینه تحقیقات کاربردی و توسعهای، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، انتقال فناوری، ارائه خدمات تخصصی و در جهت تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت مینمایند. این واحدها شامل شرکتهای خصوصی، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع، و یا مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاهها یا دستگاههای اجرایی هستند.
دوره رشد مقدماتی: دورهای حداکثر ۶ ماهه است که در آن به افراد و یا گروههای مستعدی که دارای ایدههای نوآورانه صنعتی هستند، مشاوره و آموزشهای لازم برای آشنایی با بازار، شناسایی گروه کاری و ایجاد هویتهای حقوقی مستقل داده میشود. در صورت موفقیت در این دوره مقدماتی و کسب هویت مستقل حقوقی، واحدهای نوپا میتوانند اسکان رسمی در مرکز رشد شوند. زمان این دوره با تصویب رییس مرکز رشد تا ۹ ماه قابل افزایش است.
دوره رشد: دورهای است حداکثر ۳ ساله که طی آن واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد به معیارهای رشد یافتگی دست یافته و پس از آن از مرکز رشد خارج میشوند. زمان این دوره با تصویب شورای فناوری مرکز تا ۵ سال قابل افزایش است
تاریخچه
فعالیت مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با هدف حمایت از ایده های محصول محور مبتنی بر نوآوری و بالفعل نمودن پتانسیل های علمی، کشاورزی و صنعتی موجود در سطح شهرستان از زمستان ۱۳۹۱ آغاز گردید. در این راستا، مرکز اقدام به انعقاد تفاهم نامه با صنایع فعال منطقه، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی در سطح شهرستان جهت بهره گیری از فضای فیزیکی، خدمات مشاوره ای و تجهیزات آزمایشگاهی برای استفاده محققین نمود. در ادامه فعالیتهای انجام شده، پیرو مصوبات هفتاد و یکمین اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور کاربرگ درخواست راه اندازی و تأسیس مرکز رشد این دانشگاه به معاونت محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ارسال گردید. سپس جهت پیگیری و امکان سنجی این درخواست، کارشناسان محترم کمیته اجرایی طرح های کلان ملی فناوری تجهیزات پزشکی در مورخه ۲۰/۱۰/۹۱ از مراحل تأسیس مرکز رشد فناوری دانشگاه بازدید نمودند. متعاقب بازدید این تیم ارزشیابی و اعلام نظر مثبت آنها در این خصوص، در نهایت در دویست و بیست و چهارمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مورخ ۲۳/۲/۱۳۹۲ با تأسیس مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد موافقت بعمل آمد. بلافاصله مرکز فعالیت های خود را شروع نمود و هم اکنون در راستای رسالت و اهداف خود فعالیت می نماید.